Scroll

Χρήσιμες Συμβουλές
για την Αγορά Επίπλων

Συμβουλές για Αγορά Επίπλων

Η αγορά επίπλων για το σπίτι σας πρέπει να είναι διασκεδαστική και συναρπαστική. Με λίγο προγραμματισμό και προνοητικότητα, συν κάποια έρευνα, μπορείτε να απολαύσετε τη διαδικασία αγοράς επίπλων όσο θα απολαμβάνατε την πιο αγαπημένη σας δραστηριότητα. Ακολουθήστε αυτά τα 8 εύκολα βήματα:

1 – Ορισμός προϋπολογισμού
Αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά είναι το κύριο στοιχείο για οποιαδήποτε απόφαση αγοράς και η αγορά επίπλων δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο προϋπολογισμός καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός κατά τη διαδικασία αγοράς επίπλων, καθώς τα μεγάλα κομμάτια – καναπέδες, κρεβάτια, καρέκλες και τραπέζια – είναι συχνά το πιο ακριβό κομμάτι κάθε έργου διακόσμησης.

Προφανώς, ο καθορισμός προϋπολογισμού νωρίς στη διαδικασία θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε σε αυτό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αλλά μόλις μάθετε πώς να κρίνετε την ποιότητα, θα σας βοηθήσει επίσης να βρείτε τα καλύτερα κομμάτια εντός του εύρους των οικονομικών δυνατοτήτων σας.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος περιλαμβάνουν:

– Σχεδιασμός
– Υλικά
– Κατασκευή
– Λεπτομέρειες & Φινίρισμα
– Αποστολή

2 – Ξεχωρίστε τις επιθυμίες από τις ανάγκες σας
Αφού έχετε έναν προϋπολογισμό, καθορίστε σε τι θέλετε να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Οι πιθανότητες είναι, η λίστα “επιθυμιών” σας να είναι αρκετά μεγάλη. Αντιμετωπίστε το συγκρίνοντάς το με μια λίστα “αναγκών”. Η αντικατάσταση μιας σπασμένης καρέκλας είναι πιθανώς ανάγκη. Η αγορά αυτού του όμορφου σετ τραπεζαρίας που είδατε σε ένα προωθητικό φυλλάδιο είναι πιθανώς μια επιθυμία.

Το κλειδί για την προτεραιότητα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να τα έχετε ταυτόχρονα. Σκεφτείτε πολύ και δημιουργήστε τη λίστα προτεραιοτήτων σας. Μπορείτε να ζήσετε με τα παλιά σας έπιπλα κουζίνας και να ανακαινίσετε τα υπόλοιπα δωμάτια ; Θα προτιμούσατε να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας σε μια όαση πριν επικεντρωθείτε σε κοινόχρηστους χώρους όπως η κουζίνα και η τραπεζαρία ; Ή είναι πιο σημαντικοί οι χώροι που χρησιμοποιούνται πιο πολύ ;

Ό, τι κι αν αποφασίσετε, απλώς θυμηθείτε ότι τα έπιπλα με κλασικές γραμμές και τα απλά υφάσματα δεν θα βγουν ποτέ εκτός στυλ και αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να συνδυάσετε το νέο σας δωμάτιο με πολλά είδη διασκόσμησης κατά τη διάρκεια πολλών ετών.

3 – Αξιολογήστε τον τρόπο ζωής σας
Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείτε τα έπιπλά σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, χρειάζεστε ανθεκτική κατασκευή και εύκολα καθαριζόμενα υφάσματα. Εάν εξοπλίζετε ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται λίγο, όπως βιβλιοθήκη, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στην αισθητική.

Ο τρόπος ζωής σας θα επηρεάσει και τα χρώματα που θα επιλέξετε. Οι οδηγίες εδώ αφορούν στην κοινή λογική: Το λευκό είναι “απαγορεύεται” για παιδιά και κατοικίδια. Εκτυπώσεις μεσαίου έως σκούρου τόνου θα είναι σε θέση να κρύψουν πολλές “δυσκολίες” που θα προκύψουν. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι ακόμη και τα πιο ανθεκτικά έπιπλα θα φθαρούν αν έχουν χρησιμοποιηθεί με κατάχρηση.

4 – Αξιολογήστε το χώρο σας
Μπορείτε να έχετε τόσα έπιπλα σε ένα δωμάτιο, όσα δεν “πνίγουν” το χώρο και δεν τον κάνουν να φαίνεται περιορισμένος. Από την άλλη πλευρά, θέλετε να είστε σίγουροι ότι π.χ. έχετε επαρκή αριθμό καθισμάτων και επιφάνειας τραπεζιού.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα νέα σας έπιπλα ταιριάζουν στο χώρο, τις ανάγκες και την προσωπικότητά σας, αφιερώστε χρόνο για να σχεδιάσετε προσεκτικά (εάν είστε ακόμα σε αυτό το στάδιο) ή να μετρήσετε (εάν ήδη ζείτε μέσα) κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας. Στη συνέχεια, σχεδιάστε το δωμάτιό σας σε χαρτί γραφήματος. Συμπεριλάβετε πόρτες, παράθυρα, αεραγωγούς θέρμανσης και ψύξης και άλλα μόνιμα χαρακτηριστικά που θα επηρρεάσουν την επίπλωσή σας.

Αυτή η άσκηση μπορεί να ακούγεται παλιακή στις μέρες των υπολογιστών και των σαρωτών, αλλά μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη. Ακόμη πιο χρήσιμη είναι η μέτρηση των υπαρχόντων επίπλων σας, το μέγεθος σε χαρτί γραφήματος στην ίδια κλίμακα με το σχέδιο του δωματίου σας και η τοποθέτησή του στο σκίτσο. Αυτό θα σας επιτρέψει να οραματιστείτε την τοποθέτηση επίπλων και να δείτε πώς χρησιμοποιείται όλος ο χώρος σας.
Με την τρέχουσα τάση προς μεγάλα, υπερπληρωμένα έπιπλα, αυτή η άσκηση σχεδίασης θα σας βοηθήσει επίσης να επιλέξετε κομμάτια που ταιριάζουν στην κλίμακα του δωματίου σας. Οι ψηλές οροφές, οι ανοιχτές σοφίτες και οι ευρύχωρες κατόψεις που βρίσκονται σε πολλά σπίτια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν τον τομέα.

5 – Βρείτε το Style I.Q.
Προτού μπορέσετε να αγοράσετε οτιδήποτε, πρέπει να καταλάβετε τι σας αρέσει. Έχετε απλώς ένα πράγμα στο μυαλό: Ένα δωμάτιο γεμάτο προσεκτικά συνδυασμένα στυλ επίπλων είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από ένα δωμάτιο γεμάτο ταιριαστά κομμάτια όμοιου στυλ. Μην φοβάστε να συνδυάσετε στυλ αντιστοίχισης για να επιτύχετε την εμφάνιση που θέλετε. Τα πέντε κύρια στυλ επίπλων περιλαμβάνουν:

Παραδοσιακό: π.χ. αντίκες και αναπαραγωγές παλαιού στυλ, κεράσι και μαόνι.

Σύγχρονος: π.χ. έντονα χρώματα, ευκρινείς γραμμές, μεταλλικές ή / και γυάλινες πινελιές.

Ανέμελο: π.χ. γήινα χρώματα, καναπέδες με υπερπληρώσεις, ξύλινες πινελιές σε δρυ, πεύκο, σφενδάμι.

Country: π.χ. μαλακά μαξιλάρια, εκτυπώσεις λουλουδιών, βαμμένο ξύλο.

Εκλεκτικό: με συνδυασμός στυλ και περιόδων.

Το δύσκολο πράγμα για την επιλογή ενός στυλ είναι ότι αυτό που μας αρέσει είναι συχνά εκτός του προϋπολογισμού μας ή δεν είναι πρακτικό. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να κάνετε μια σημαντική επιλογή: Ποιο είναι πιο σημαντικό: στυλ ή πρακτικότητα. Εάν το πρόβλημα είναι το χρήμα, πρέπει να είστε λίγο πιο υπομονετικοί σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορείτε να αγοράσετε τα νέα σας έπιπλα. Εάν το ζήτημα ανθεκτικότητας είναι σημαντικό και σας αρέσει αυτός ο λευκός μεταξωτός καναπές, ενώ έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια, δεν έχει νόημα να τον αγοράσετε.

6 – Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για την ποιότητα
Είτε ξοδεύετε 100 € είτε 1.000 € σε ένα έπιπλο, θέλετε να ξέρετε ότι θα διαρκέσει. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν παίρνετε μη ποιοτικά έπιπλα, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας σχετικά με τα ποιοτικά πρότυπα προτού κατευθυνθείτε στα καταστήματα. Υπάρχουν πολλά βιβλία και ιστότοποι που προσφέρουν συμβουλές για την κατασκευή επίπλων.

Μόλις βρεθείτε στο κατάστημα ή στην βιοτεχνία μην ντρέπεστε. Ανοίξτε τα συρτάρια, τραβήξτε το τραπέζι φαγητού, αναποδογυρίστε την ανακλινόμενη καρέκλα. Κανείς δεν θα το κάνει για εσάς και μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που βλέπετε.

Ανεξάρτητα από το πώς ψωνίζετε, πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

Υλικά: Είναι μασίφ ξύλο, καπλαμάς ή προσομοιωμένο προϊόν ; Το υλικό ταιριάζει με το κομμάτι και είναι ανθεκτικό στη σκουριά (αν έχει μεταλλικά στοιχεία).

Κατασκευή: Είναι το πλαίσιο σταθερό και το στήριγμα επαρκές; Διαθέτει συμπαγή κουφώματα και γωνιακές λεπτομέρειες; Οι βίδες είναι σφιχτές, τα ελατήρια κρύβονται και καλύπτονται;

Φινίρισμα: Θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο, πλούσιο και βαθύ (εκτός αν είναι σκόπιμα παλαιωμένο οπότε θα εμφανίσει τις προβλεπόμενες ασυνέπειες). Προσέξτε για φυσαλίδες, πινελιές και θραύσματα.

Μαξιλάρια: Οι γωνίες και οι καμπύλες είναι καλά καθορισμένες; Συνδέονται με ασφάλεια οι λεπτομέρειες (κουμπιά κ.λπ.); Η χαλάρωση δείχνει πιθανώς ανεπαρκές γέμισμα.

Όταν αγοράζετε ξύλινα έπιπλα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Ελέγξτε τα ακόλουθα:

– Οι πόρτες και τα συρτάρια ευθυγραμμίζονται προσεκτικά και εφαρμόζονται σφιχτά
– Τα συρτάρια έχουν ομαλή ολίσθηση και στάσεις.
– Οι εσωτερικοί χώροι του σχεδιασμού είναι ομαλοί για την αποφυγή εμπλοκής των ρούχων.
– Η χρήση κεντρικών στηριγμάτων για μεγάλα ράφια.
– Οι πόρτες δεν τσακίζουν ή τρίβουν το σώμα.
– Οι μεντεσέδες και τα άλλα υλικά είναι ανθεκτικά και επαρκή για το μέγεθος και το βάρος της πόρτας ή του συρταριού.

7 – Θυμηθείτε την άνεση
Μην φοβάστε να δοκιμάσετε τα δείγματα επίπλων που βλέπετε στην έκθεση. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να επενδύσεις πολλά χρήματα σε ένα έπιπλο, μόνο για να ανακαλύψεις ότι είναι δύσχρηστο.

8 – Αγοράστε ό, τι σας αρέσει
Στο τέλος, η γνώμη σας είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Μην αφήσετε έναν πωλητή ή ακόμη και έναν φίλο να σας πείσει για να αγοράσετε κάτι που δεν σας αρέσει.