Scroll

Πόσο συχνά πρέπει να ανανεώνετε τα έπιπλά σας

ανανέωση επίπλων

Τα έπιπλά μας αντιπροσωπεύουν αναπόσπαστα μέρη των σπιτιών μας. Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα έπιπλα αποκτούν την εμφάνιση ενός παλιού φίλου με αμέτρητες αναμνήσεις. Έχετε σκεφτεί ποτέ να ανακαινίσετε τα παλιά σας έπιπλα; Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα παλιά έπιπλα να φαίνονται καινούργια.

Ωστόσο, τα έπιπλα μας δεν μπορούν να μας εξυπηρετούν για πάντα. Πιθανότατα θα ξέρετε πότε ο καναπές σας έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια γήρανσης ή δεν είναι πια άνετος.

Επομένως, είτε σκέφτεστε να κάνετε το σπίτι σας σύγχρονο με μοντέρνα έπιπλα είτε με ένα μείγμα μοντέρνων και αντίκες, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πότε είναι η ώρα να καλωσορίσετε νέα έπιπλα.

Παραθέτουμε όλα τα σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε και που θα σας οδηγήσουν στην ανάγκη να αναβαθμίσετε την εμφάνιση και την ποιότητα του χώρου σας.

 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντικαταστήσετε τα έπιπλά σας;

 

Τα έπιπλα μπορούν ενδεχομένως να αντέξουν για δεκαετίες. Επίσης, υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία αφιερωμένη στην αποκατάσταση και την επανατοποθέτηση κομματιών επίπλων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα έπιπλα μπορούν να αντέξουν τόσο πολύ.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη την αναβάθμιση του σπιτιού σας με έναν νέο καναπέ ή άλλα είδη επίπλων, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορα πράγματα. Πρώτα, αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τα κομμάτια που θέλετε, θα πρέπει να κανονίσετε τη μεταφορά των νέων σας επίπλων. Υπάρχουν πολλές εταιρείες, οπότε φροντίστε να τις ερευνήσετε καλά και περιορίστε την αναζήτησή σας στις πιο αξιόπιστες. Δεύτερον, πρέπει να μάθετε σχετικά με τα πράγματα που πρέπει και που δεν πρέπει να κάνετε στη διάταξη των επίπλων ή εναλλακτικά να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα έπιπλα και τον χώρο σας.

Ποιους παράγοντες θα πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε εάν ένα συγκεκριμένο κομμάτι πρέπει να μείνει ή να φύγει; Εδώ είναι μερικά.

 

Έλεγχος Επίπλων

 • Είναι το έπιπλο σας σοβαρά σπασμένο που δεν επισκευάζεται;
 • Έχει φθαρμένη εμφάνιση;
 • Δεν είναι πλέον άνετο;
 • Είναι ασφαλές για χρήση; (Αυτό είναι κρίσιμο τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας.)
 • Η ταπετσαρία έχει λεκέδες που δεν καθαρίζουν;
 • Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σας; Αν ναι, τα παλιά έπιπλα ταιριάζουν στον τρέχοντα τρόπο ζωής σας; Για παράδειγμα, τα έπιπλα θα απαιτήσουν ανακαίνιση με βάση τη φάση της ζωής σας. Εάν έχετε καλωσορίσει ένα κατοικίδιο στην οικογένειά σας, έχετε πλέον παιδιά ή παντρευτήκατε, όλα αυτά μπορούν να υπαγορεύσουν το στυλ, τις διαφορετικές ανάγκες και τις λειτουργίες που χρειάζεστε για τα έπιπλά σας.

 

Σαλόνι

Το σαλόνι σας είναι ένα μέρος που επιδεικνύετε στους καλεσμένους σας και αυτό που πιθανώς περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Ως εκ τούτου, αυτό το δωμάτιο έχει πιθανώς τη μεγαλύτερη ποικιλία επίπλων. Και, λόγω της καθημερινής χρήσης, τα έπιπλα μπορεί να αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια φθοράς νωρίτερα από ό,τι περιμένετε.

Εδώ είναι τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που πρέπει να προσέξετε σχετικά με τα έπιπλα του σαλονιού.

 

Καναπέδες σαλονιού

Ένας λειτουργικός καναπές πρέπει να παρέχει καλή στήριξη στην πλάτη και να είναι άνετος. Δώστε προσοχή στο αν το κάθισμα στον καναπέ σας προκαλεί πόνο ή δυσφορία. Αν ναι, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι χρειάζεται αντικατάσταση. Ελέγξτε αν ο καναπές έχει παλιούς λεκέδες ή σκισίματα και αν κρεμάει στο κέντρο. Τα χαλαρά και επίπεδα μαξιλάρια και η παρατεταμένη μυρωδιά είναι κόκκινες σημαίες που σας λένε ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τον καναπέ σας. Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείτε να τον αντικαταστήσετε εάν είναι πλέον εκτός μόδας και ξεπερασμένος.

 

Πολυθρόνες σαλονιού

 • Οι πολυθρόνες σας έχουν ξεχαρβαλωμένους σκελετούς;
 • Είναι τα πόδια ίσα;
 • Ελέγξτε εάν ο μηχανισμός ανάκλισης (εάν υπάρχει) κινείται σωστά και εάν φαίνεται εύθραυστος όταν ξαπλώνετε πάνω του.
 • Έχουν λεκέδες, τρύπες ή άσχημες μυρωδιές;
 • Ο αφρός εξακολουθεί να σας προσφέρει την ίδια παλιά άνεση; 

 

Άλλα έπιπλα σαλονιού

 • Το τραπεζάκι σας δείχνει σημάδια φθοράς;
 • Είναι σταθερό;
 • Τα αμπαζούρ λειτουργούν;
 • Ελέγξτε τις βιτρίνες και τα ντουλάπια σας για αποχρωματισμούς ή φθορά.
 • Βεβαιωθείτε ότι τα τραπεζάκια σας είναι σταθερά και δεν είναι επικίνδυνα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα. 

 

Υπνοδωμάτιο

Η διάρκεια ζωής κάθε επίπλου στην κρεβατοκάμαρά σας εξαρτάται από το υλικό και τη συνολική ποιότητά του. Όσον αφορά στα υπνοδωμάτια, εξετάζουμε πολλά συχνά χρησιμοποιούμενα κομμάτια που πρέπει να διασφαλίζουν τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση σας.

 

Σκελετός κρεβατιού

Ο σκελετός του κρεβατιού παρουσιάζει σημάδια φθοράς πιο συχνά, κυρίως λόγω της συνεχούς χρήσης. Επιπλέον, μερικές φορές φέρει βάρος πάνω από το όριο τους, συμπεριλαμβανομένου του βάρους του κρεβατιού και του στρώματος.

Έτσι, τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αποκτήσετε νέο σκελετό κρεβατιού είναι:

 • Παράγει ήχους τριγμού.
 • Είναι εμφανώς σπασμένο.
 • Οι λεκέδες ή οι σκισμένες ταπετσαρίες είναι ένα άλλο σημάδι για να αντικαταστήσετε το πλαίσιο του κρεβατιού σας.
 • Τέλος, ελέγξτε αν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση σε μεγαλύτερο μέγεθος.

 

Στρώματα

Εάν το στρώμα σας προσφέρει ανομοιόμορφη στήριξη ή χαλάρωση, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε. Ελέγξτε για τυχόν μόνιμους λεκέδες ή οσμές που δεν θα φύγουν, ακόμα κι αν προσπαθήσατε να τις ξεπλύνετε. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε με δύσκαμπτους μύες, το στρώμα σας μπορεί να είναι η κύρια αιτία. Τέλος, είναι πιθανώς η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσετε ένα νέο στρώμα εάν οι αλλεργίες σας επιδεινώνονται ενώ είστε στο κρεβάτι.

 

Τελικές σκέψεις σχετικά με το εάν είναι ώρα να αντικαταστήσετε τα έπιπλά σας

Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να αντικαταστήσετε τα έπιπλά σας θα σας δώσει γνώση και αυτοπεποίθηση όταν αγοράζετε νέα κομμάτια. Επιπλέον, κατανοώντας τα σημάδια φθοράς των επίπλων και τι πρέπει να προσέξετε, θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των επιλογών σας όταν αγοράζετε νέα έπιπλα για να ανανεώσετε το σπίτι σας.

Αν, λοιπόν, έχετε μπροστά σας ένα τέτοιο σενάριο, αναζητήστε τα σημάδια που αναφέρθηκαν προηγουμένως, επιλέξτε το μοναδικό σας στυλ, ορίστε έναν προϋπολογισμό και απολαύστε τις αγορές σας.