Scroll

8 συμβουλές για την επιλογή
του τέλειου καναπέ

8 συμβουλές για την επιλογή του τέλειου καναπέ

Η επιλογή ενός καναπέ είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρετε για την επίπλωση του σπιτιού σας. Σκεφτείτε το – το πιο μεγάλο κομμάτι της οικιακής σας ζωής επικεντρώνεται σε αυτό το έπιπλο. Χαλαρώνοντας μετά τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο, βλέποντας τηλεόραση, φιλοξενώντας φίλους και οικογένεια, παίρνοντας έναν υπνάκο… οι περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στον καναπέ! Έτσι, πριν επενδύσετε σε αυτό το βασικό κομμάτι, διαβάστε τις συμβουλές μας για το πώς να επιλέξετε τον τέλειο καναπέ για το σπίτι σας.

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

 

Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας

Πριν χαθείτε ανάμεσα σε διαφορετικά στυλ καναπέ, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας και τι μπορεί να χρειαστείτε από έναν καναπέ στην καθημερινή ζωή. Εάν έχετε μεγάλη οικογένεια, ένας μεγάλος γωνιακός καναπές μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Εάν έχετε κατοικίδια ζώα ή παιδιά, ίσως είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ταπετσαρία από ύφασμα ανθεκτικό στους λεκέδες. Εάν η χαλάρωση και η άνεση είναι στο επίκεντρο του μυαλού σας, ίσως θελήσετε να δείτε τα στυλ καναπέδων κίνησης με ανάκληση. Πριν προχωρήσετε στην αναζήτηση καναπέ πρέπει να έχετε στο μυαλό κάποια βασικά στοιχεία, με τα οποία θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο και ενέργεια.

Προσδιορίστε τον προσανατολισμό του καναπέ

 

Προσδιορίστε τον προσανατολισμό του καναπέ

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να αποφασίσετε πριν πάτε για ψώνια είναι το πως σκοπεύετε να προσανατολίσετε τον καναπέ στο χώρο σας. Θα τοποθετήσετε τον καναπέ σε έναν τοίχο ή θα εμφανίζεται στο κέντρο ενός δωματίου όπου θα εκτίθεται η πλάτη του; Αν ψάχνετε για γωνιακό καναπέ, πού θέλετε να είναι το γωνιακό κομμάτι; Η γνώση αυτών των λεπτομερειών θα βοηθήσει στην εξάλειψη τυχόν επιλογών που δεν ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας.

Μετρήστε και μετά… μετρήστε ξανά

 

Μετρήστε και μετά… μετρήστε ξανά

Όσες φορές και να μετρήσετε, ποτέ δεν είναι αρκετές. Πολλά σφάλματα μπορούν να γίνουν σε αυτό το βήμα της διαδικασίας, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πόσο μεγάλο ή μικρό καναπέ μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος σας – συμπεριλαμβανομένου του μήκους, του ύψους και του πλάτους. Είναι επίσης σημαντικό να μετρήσετε τις πόρτες και τους διαδρόμους σας, επειδή ενώ ένας καναπές μπορεί να είναι το τέλειο μέγεθος για το σαλόνι σας, μπορεί να μην χωράει από την μπροστινή σας πόρτα ή από μικροσκοπικούς χώρους στο κλιμακοστάσιο!

Να είστε επιλεκτικοί με το ύφασμα/δέρμα ταπετσαρίας

 

Να είστε επιλεκτικοί με το ύφασμα/δέρμα ταπετσαρίας

Η επιλογή του κατάλληλου υφάσματος ή δέρματος ταπετσαρίας για τον τρόπο ζωής σας είναι ζωτικής σημασίας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν έχετε κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά, η επιλογή ενός ανθεκτικού υφάσματος είναι η καταλληλότερη. Είναι επίσης απαραίτητο να ερευνήσετε την ποιότητα του υφάσματος ή του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών καθαρισμού και των συστάσεων συντήρησης.

Διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με το χώρο σας

 

Διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με το χώρο σας

Εδώ πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη απόφαση… το χρώμα του καναπέ σας! Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις που μπορείτε να ακολουθήσετε εδώ, από μια φωτεινή δήλωση, σε ένα λεπτομερές μοτίβο ή ένα αξιόπιστο ουδέτερο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος ή σωστό στο είδος της παλέτας που επιλέγετε, αρκεί να είναι κάτι που ξέρετε ότι θα λατρέψετε (και δεν θα κουραστείτε) στα επόμενα χρόνια.

Επιλέξτε ένα στυλ που ταιριάζει στο σπίτι σας

 

Επιλέξτε ένα στυλ που ταιριάζει στο σπίτι σας

Φυσικά, ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι τα υπάρχοντα έπιπλα στο χώρο σας. Εάν οι πλαϊνές καρέκλες, το κοκτέιλ τραπεζάκι και η κονσόλα σας έχουν περισσότερο παραδοσιακό στιλ, προτείνουμε να μείνετε σε αυτό το στυλ για τον καναπέ σας. Ομοίως, ένα πιο σύγχρονο σπίτι συνήθως απαιτεί ένα μοντέρνο καναπέ για ένα ωραίο συμπλήρωμα. Ωστόσο, με βάση το επίπεδο άνεσης του σχεδιασμού σας, μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε μεταξύ των στυλ, αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να δημιουργεί μια συνεκτική, ελκυστική δήλωση.

Να είστε προσεκτικοί με το στυλ του βραχίονα

 

Να είστε προσεκτικοί με το στυλ του βραχίονα

Τα μπράτσα ενός καναπέ θεωρείται συχνά μια ασήμαντη σκέψη, αλλά δεν πρέπει να είναι! Με πολλά στυλ, που κυμαίνονται από φτερωτές σιλουέτες έως γωνίες με καθαρή επένδυση, από κυλιόμενα μπράτσα έως μεγάλα και μικρά μεγέθη, υπάρχουν ατελείωτες επιλογές και όλα προσφέρουν διαφορετικά οφέλη. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι θα είναι ανθεκτικά και σταθερά.

Επιλέξτε τα Μαξιλάρια Καθίσματος

 

8 συμβουλές για την επιλογή του τέλειου καναπέ

Τα μαξιλάρια καθίσματος διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Αν επιθυμείτε ένα κομμάτι άνεσης, θα θελήσετε να αναζητήσετε μια πιο άνετη αίσθηση με μαξιλάρια που βουλιάζουν. Αλλά, εάν θέλετε ένα επίσημο καθιστικό, ίσως θελήσετε να πάτε με ένα σταθερό, δομημένο μαξιλάρι που διατηρεί το σχήμα του.

Εάν αισθάνεστε εμπνευσμένοι για να ξεκινήσετε τη νέα σας αναζήτηση καναπέ, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στην τεράστια γκάμα ταπετσαριών στα «Χεροκάμωτα», η οποία προσφέρει πλήρη ευελιξία και ελευθερία σχεδιασμού. Απλώς επιλέξτε το στυλ του καναπέ σας και επιλέξτε το αγαπημένο σας ύφασμα από τις απίστευτα πολλές επιλογές. Μπορείτε πραγματικά να χτίσετε τον καναπέ των ονείρων σας !