Scroll

Επιλογή χειροποίητων επίπλων

επιλογή χειροποίητων επίπλων

Μια επένδυση σε χειροποίητα έπιπλα μπορεί να επιφέρει οφέλη και ανταμοιβές για τις επόμενες γενιές. Ακολουθεί μια ματιά σε μερικούς από τους παράγοντες που εμπλέκονται στη λήψη έξυπνων αποφάσεων αγοράς.

Ένα κομμάτι Χειροποίητου Επίπλου είναι ταυτόχρονα μια πρακτική και αισθητική αγορά. Κοσμεί το σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο, αντανακλά ποιος είστε και εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Ένα σύνολο από όμορφα και πρακτικά έπιπλα αποτελεί μέρος της υλικής κληρονομιάς σας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντέχει στο χρόνο.

Πρώτα απ ‘όλα, να θυμάστε ότι το χειροποίητο έπιπλο έχει τη δική του ζωή, προσδίδει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, χαρακτήρα και προσωπικότητα μέσω του σχεδιασμού και της εμφάνισής του.

Ο τεχνίτης και η τέχνη

 

Έχει τεράστια σημασία το ποιος έφτιαξε το κομμάτι και τι κουλτούρα και εμπειρία διαθέτει. Οι άνθρωποι αγοράζουν χειροποίητα κομμάτια επειδή αγαπούν ένα μέρος, επενδύονται σε αυτό το μέρος, θυμούνται μια πολύτιμη επίσκεψη ή λατρεύουν μια συγκεκριμένη στιγμή στη ζωή τους. Για το σκοπό αυτό, θα θελήσετε να μάθετε ποιος είναι ο τεχνίτης, από πού προέρχεται το ξύλο και ποιες παραδόσεις ενημερώνουν την τέχνη του.

Πρέπει σίγουρα να γνωρίσετε τους τεχνίτες και να μάθετε για το ιστορικό της επιχείρησης. Πολύ συχνά, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας πουν περισσότερα για το πώς κατασκευάζεται το κομμάτι από αυτό που συναντά το μάτι.

Η κατασκευή του χειροποίητου αντικειμένου είναι κρίσιμη. Ένας καλός τεχνίτης, καλά εκπαιδευμένος, με αφοσίωση στα έπιπλα, την τέχνη και την παράδοση, σίγουρα θα εγγυηθεί ένα υψηλό επίπεδο τεχνικής. Ρωτήστε για τις εγγυήσεις τους και πώς θα επισκευαστεί ένα αντικείμενο σε περίπτωση που αποτύχει με οποιονδήποτε τρόπο.

Το φινίρισμα και η κληρονομιά

 

Το φινίρισμα είναι ίσως η πιο ορατή τεχνική πτυχή κάθε χειροποίητου αντικειμένου. «Είναι όλα σχετικά με το φως». Ένα φινίρισμα προορίζεται να τραβήξει το φως και να του επιτρέψει να παίζει στις ίνες του ξύλου, αναδεικνύοντας τις πλούσιες πτυχές του χαρακτήρα του.

Ένα φινίρισμα θα πρέπει επίσης να προστατεύει το ξύλο ενώ γερνάει όμορφα. Τα φυσικά φινιρίσματα τείνουν να γερνούν όμορφα χωρίς να απελευθερώνουν επικίνδυνες τοξίνες στο περιβάλλον. Τα γυαλιστερά φινιρίσματα μπορούν επίσης να αντέξουν όμορφα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι όπως και να’ χει θα μάθετε πώς να διατηρείτε το φινίρισμα και τη λάμψη του κομματιού σας. Μερικά φινιρίσματα προσφέρονται καλύτερα σε πολυσύχναστους χώρους, σε σχέση με κάποια άλλα.

Η ζωή ενός κομματιού ξύλου επεκτείνεται μέσω ενός χειροποίητου επίπλου. Από πού προήλθε αυτό το ξύλο, πώς και γιατί κόπηκε, πότε και πού αλέστηκε και αποξηράνθηκε, όλα γίνονται χαρακτηριστικά στοιχεία στα κομψά σας έπιπλα. Οι γνήσιοι τεχνίτες επιδεικνύουν αφοσίωση στη γη, τα δάση και τους οικοτόπους της περιοχής τους χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο ξύλο. Αυτή η πιστοποίηση υποδεικνύει ξύλο που χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις πρακτικές διαχείρισης των δασών που έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση, τη βελτίωση και τη διατήρηση της υγείας των τοπικών δασών και των πληθυσμών άγριας ζωής τους. Το αυτόχθονο ξύλο μιλά επίσης για τη ζωή της περιοχής από την οποία προέρχεται, προσδίδοντας μια αίσθηση ακεραιότητας και δέσμευσης στο κομμάτι και τον ιδιοκτήτη του.