Scroll

Ιδέες για ανανέωση
του καθιστικού σας

Ειδικά αυτή την εποχή που λόγω covid-19 είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σπίτι, ή ακόμη και να εργαζόμαστε σε αυτό, είναι η ιδανική στιγμή να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν χώρο που αγαπάμε και αισθανόμαστε όμορφα μέσα σε αυτόν. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας ιδέες διακόσμησης καθιστικού για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε από κάπου.

Το σαλόνι σας είναι ίσως το δωμάτιο στο οποίο περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας, οπότε θέλετε σίγουρα αυτό το δωμάτιο να είναι άνετο και όμορφο! Η διακόσμηση του καθιστικού μπορεί να γίνει μια πολύ δύσκολη διαδικασία, χωρίς αμφιβολία. Ωστόσο, διαλέγοντας ένα συνδυασμό χρωμάτων, εξοικονομώντας έναν προϋπολογισμό και κατασκευάζοντας τα έπιπλα που επιθυμείτε και εξυπηρετούν τις ανάγκες σας, είστε έτοιμοι!

Δοκιμάστε ένα νέο χρωματικό τόνο

Εξετάστε το ενδεχόμενο να βάψετε τους τοίχους σας με ένα μοντέρνο χρώμα που σας εμπνέει και αναζωογονεί το χώρο σας. Μπορεί να φαίνεται σπουδαίο βήμα, αλλά η ζωγραφική στους τοίχους είναι ένας απλός πλέον και φιλικός προς τον προϋπολογισμό σας εκσυγχρονισμός, που μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση οποιουδήποτε χώρου.

Υιοθετήστε μια νέα τάση

Η τάση του βελούδου έχει γίνει ισχυρή εδώ και περίπου δύο χρόνια, όταν θεωρήθηκε το καλύτερο ύφασμα για το 2018. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσετε τις τάσεις, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φέρετε το βελούδο στο χώρο σας. Όχι μόνο είναι ένα διαχρονικό υλικό, αλλά προσθέτει πολλή ζεστασιά με την υφή του σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και λειτουργεί με οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης.

Δημιουργήστε μια γωνιά παιχνιδιού για τα παιδιά

Δημιουργήστε μια ειδική γωνιά παιχνιδιού τραβώντας τον καναπέ σας από τον τοίχο και χρησιμοποιείστε είτε την πλευρά είτε την πλάτη για να ορίσετε το χώρο. Αυτό δίνει στα παιδιά μια καθορισμένη περιοχή για να παίξουν, ενώ οι ενήλικες μπορούν να τα παρακολουθούν από κοντά βλέποντας ταυτόχρονα την αγαπημένη τους ταινία στην τηλεόραση.

Μείνετε εντός προϋπολογισμού ανανεώνοντας λεπτομέρειες

Με εύκολες και οικονομικές ιδέες είναι εφικτό να προσθέσουμε αρκετές πινελιές ανανέωσης. Αλλάξτε ή προσθέστε μερικά νέα μαξιλάρια, κρεμάστε ένα νέο έργο τέχνης ή απλώστε ένα νέο χαλί. Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς φαίνεται ο χώρος σας και τι αίσθηση αποπνέει.

 

 

Ανακατέψτε το Vintage με το Modern

Τα vintage κομμάτια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε το χώρο σας με τη γοητεία και την υφή του “παλαιού” και να κάνετε το σπίτι σας μοναδικό και γεμάτο χαρακτήρα.

 

 

Μετατρέψτε μια άχρηστη γωνιά σε κάτι χρήσιμο

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια μικρή γωνιά, κοιτάξτε για μεγιστοποίηση του χώρου κάθετα. Τα συμπαγή έπιπλα που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο πάτωμα είναι χρήσιμα σε αυτές τις περιπτώσεις. Μια επιτοίχια πτυσσόμενη επιφάνεια εργασίας με μια λεπτή καρέκλα μπορεί να μετατρέψει εύκολα αυτό το άδειο σημείο σε ένα μικρό αλλά πρακτικό χώρο εργασίας.

Τοποθετήστε ένα γραφείο πίσω από τον καναπέ σας

Αυτή είναι μια ωραία λύση αν δεν έχετε επιπλέον χώρο για γραφείο στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως σταθμό εργασίας για τα παιδιά ή ως μέρος για να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο ενώ παρακολουθείτε την αθλητική αναμέτρηση στην τηλεόραση.

Ενισχύστε τα ουδέτερα σημεία με χρώμα

Για ένα ευέλικτο χρώμα που δεν είναι ουδέτερο, το μπλε είναι το απόλυτο εργαλείο σας. Δοκιμάστε να βάλετε οποιαδήποτε απόχρωσή του στο ουδέτερο σαλόνι σας για μια συναρπαστική νέα εμφάνιση. Εξετάστε το ενδεχόμενο του ταιριάσματος μπλε και χρυσού, ή ένα μεταλλικό χρώμα για μια κομψή και ευκρινή εναλλακτική λύση έναντι του κλασικού μπλε και λευκού. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός που είναι πάντα κομψός και μοντέρνος.

 

 

Δώστε στυλ στον αποθηκευτικό χώρο σας

Είτε το ονομάζετε credenza, είτε μπουφέ, αυτά τα κλειστά αποθηκευτικά κομμάτια είναι ιδανικά για τακτοποίηση αντικειμένων και μπορεί να αποτελέσουν ένα εκπληκτικό εστιακό σημείο για τη συνολική διακόσμηση του δωματίου. Για κομψή εμφάνιση, ξεκινήστε με ένα ζευγάρι λαμπτήρων που τοποθετούνται σε κάθε άκρο και τοποθετήστε μερικά αξεσουάρ στη μέση. Κεντράρετε ένα μεγάλο έργο τέχνης  από πάνω για να δημιουργήσετε την πυραμιδική σύνθεση που τραβάει το μάτι προς τα πάνω.

Αγοράστε ένα νέο και άνετο καναπέ

Εάν θέλετε ένα καναπέ όπου μπορείτε να καθίσετε πολύ άνετα και να απολαμβάνετε την ξεξκούρασή σας, αναζητήστε μια επιλογή με μεγαλύτερο βάθος καθίσματος. Σας αρέσει να ακουμπάτε στο μπράτσο του καναπέ σας και να τεντώνετε τον κορμό σας; Φροντίστε να προσέξετε το ύψος του βραχίονα για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη άνεση.

Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε πώς χρησιμοποιείτε πραγματικά τον καναπέ σας και αναζητήστε τους παράγοντες που θα τον κάνουν πιο άνετο για εσάς. Στα “Χεροκάμωτα” μπορούμε να να σας βοηθήσουμε να κάνετε τη σωστή επιλογή σύμφωνα με τις ανάγκες σας!

Τοποθετήστε μερικά υπερμεγέθη Wall Art

Για μια εκλεκτική προσέγγιση στη διακόσμηση με υπερμεγέθη Wall Art, μπορείτε να στηρίξετε ένα μεγάλο κομμάτι στο πάτωμα και να ακουμπά σε κάποιο τοίχο. Η ενίσχυση της εικαστικής διακόσμησης προσδίδει μια γλυπτική αίσθηση σε κάθε χώρο.