Scroll

Πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ από suede

Δεν χρειάζεται πλέον να φοβάστε το λευκό καναπέ χάρη στην προηγμένη τεχνολογία μικροϊνώνΗ απαλότητα, η άνεση, η ανθεκτικότητα και η αντοχή στο λεκέ είναι μερικές από τις ιδιότητες που κάνουν το πολυεστέρα μικροϊνών σουέντ (suede) μια εξαιρετική επιλογή για την ταπετσαρία του καναπέ σας. Ωστόσο, ενώ οι μικρές, σφιχτά πλεγμένες ίνες του υλικού εμποδίζουν τη διείσδυση σκόνης, βρωμιάς και υγρού στην επιφάνεια, το ύφασμα δεν είναι εντελώς ανθεκτικό σε λεκέδες.

Ταχεία απόκριση
Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν το “αλέκιαστο / αδιάβροχο” με το “ανθεκτικό στους λεκέδες”. Το Suede Microfiber ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Όταν εμφανίζονται διαρροές υγρών σε ύφασμα μικροϊνών, η συμπαγής ύφανση του διατηρεί την υγρασία στην επιφάνεια και δεν “ποτίζει” το εσωτερικό του υφάσματος. Με την πάροδο κάποιου χρόνου όμως, μια διαρροή μπορεί να διεισδύσει στο ύφασμα, οδηγώντας σε μια πιο δύσκολη διαδικασία καθαρισμού. Μόλις παρουσιαστεί ο σχετικός λεκές, σκουπίστε τον με ένα πανί ή χαρτοπετσέτα. Μια γρήγορη απόκριση είναι κρίσιμη για την αποφυγή ενός δυνητικά μόνιμου λεκέ.

Συντήρηση ρουτίνας
Το Suede Microfiber είναι σχεδιασμένο για καθαριότητα, αλλά το να διατηρείται απαλλαγμένο από σκόνες και υπολείμματα, βοηθά στην αποφυγή υπερβολικής φθοράς. Εάν αφεθεί χωρίς φροντίδα, η βρωμιά εισχωρεί μεταξύ των ινών και τις φθείρει, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του επίπλου. Περάστε τον καναπέ σας με την ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα απαλό βουρτσάκι στο ακροστόμιο.

Φρεσκάρισμα
Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν μια επιπλέον ανησυχία όσον αφορά τις μικροΐνες. Τo τρίχωμα της γάτας και του σκύλου προσκολλάται στις μικροΐνες και αντιστέκεται στις απλές προσπάθειες καθαρισμού. Ενώ μια βούρτσα για χνούδια μπορεί ενδεχομένως να αφαιρέσει αποτελεσματικά το τρίχωμα των κατοικίδιων, δεν κάνει τίποτα για να αντισταθμίσει τις παρατεταμένες οσμές που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα, τα παιδιά και άλλα οικιακά αρώματα. Μπορούμε να εφαρμόσουμε τη μαγειρική σόδα που αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο ή εναλλακτικά απορρυπαντικό πλυντηρίου. Αυτό όχι μόνο απομακρύνει τη βρωμιά και τη σκόνη αλλά απαλλάσσει τον καναπέ μας από τις δυσάρεστες οσμές. Αφήστε τη μαγειρική σόδα ή το απορρυπαντικό πλυντηρίου για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την απορρόφηση με τη ηλεκτρική σκούπα.

Βαθύ καθάρισμα
Ενώ η μικροΐνα αντέχει στις περισσότερες προκλήσεις του νοικοκυριού, δεν έχει ανοσία στις διαρροές υγρών και στους λεκέδες. Κάθε καναπές μικροϊνών επωφελείται από τον ενδελεχή μηνιαίο καθαρισμό. Πολλά καταστήματα επίπλων ή μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού διαθέτουν προϊόντα καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένα για ταπετσαρίες με μικροΐνες. Μην χρησιμοποιείτε νερό στον καθαρισμό, καθώς μεγάλες ποσότητες μπορούν να διεισδύσουν στο ύφασμα και να οδηγήσουν σε λεκέδες νερού. Ελέγχετε πάντα την ετικέτα του κατασκευαστή για να προσδιορίσετε την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού για τον καναπέ σας. Στην περίπτωση ενός ιδιαίτερα λερωμένου επίπλου, μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού μπορεί να αποτελέσει τη βέλτιστη λύση.