Scroll

Πώς να καθαρίσετε ένα
δερμάτινο καναπέ

Μερικοί κακοί λεκέδες μπορούν να καταστρέψουν τη συνολική εμφάνιση ενός κλασικού δερμάτινου καναπέ – ειδικά εάν αφεθούν χωρίς περιποίηση ή καθαριστούν λανθασμένα. Μάθετε να διατηρείτε την ποιότητα και την ομορφιά του καναπέ σας για πολλά χρόνια με αυτούς τους απλούς τρόπους καθαρισμού δερμάτινων καναπέδων.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για γενικές διαρροές και βρωμιά.

 

Κάντε ένα διάλυμα καθαρισμού αναμειγνύοντας ίσα μέρη νερό και ξύδι σε ένα μπολ. Αφαιρέστε τη σκόνη, τη βρωμιά και τα χαλαρά σωματίδια από την επιφάνεια του δερμάτινου καναπέ με ηλεκτρική σκούπα. Σε περίπτωση διαχωρισμού, αναμίξτε το διάλυμα μερικές φορές περισσότερο και βυθίστε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα. Στίψτε το πανί και αρχίστε να σκουπίζετε τις βρώμικες περιοχές του δέρματος. Μόλις σκουπίσετε τα προβληματικά σημεία, σκουπίστε τυχόν υγρές περιοχές με ένα στεγνό πανί.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες μελανιού από έναν δερμάτινο καναπέ.

 

Καθαρίστε τους γρήγορα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Απλώστε οινόπνευμα σε βαμβάκι. Απαλά χτυπήστε (μην τρίβετε) το λεκέ μελανιού με το βαμβάκι μέχρι να αρχίσει να αποτυπώνεται στο βαμβάκι. Απλώστε περισσότερο οινόπνευμα σε ένα φρέσκο βαμβάκι και επαναλάβετε.
Στεγνώστε την περιοχή με ένα μαλακό πανί. Αν δεν υπάρξουν τα ζητούμενα αποτελέσματα απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες λίπους από έναν δερμάτινο καναπέ.

 

Περισσότερο συχνά από ό, τι σίγουρα θα θέλατε, συμβαίνουν λεκέδες λίπους στον καναπέ σας. Κάντε τα εξής:

Πασπαλίστε μια πρέζα μαγειρικής σόδας πάνω από το λεκέ. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να καθίσει για μερικές ώρες ή μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Βρέξτε και στίψτε ένα μαλακό πανί και αρχίστε να σκουπίζετε τις βρώμικες περιοχές του δέρματος.

Πώς να περιποιηθείτε έναν δερμάτινο καναπέ.

 

Διατηρήστε την όμορφη αίσθηση του επίπλου σας  με τη σωστή περιποίηση.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ίσα μέρη ξύδι και ένα φυσικό λάδι – το λάδι λεμονιού ή του λιναρόσπορου τείνουν να λειτουργούν καλύτερα. Βυθίστε ένα μαλακό πανί στο διάλυμα. Στίψτε το (έτσι ώστε να είναι υγρό αλλά όχι πλήρως εμποτισμένο) και αρχίστε να σκουπίζετε απαλά την επιφάνεια του καναπέ. Την επόμενη μέρα, σκουπίστε τον καναπέ με ένα φρέσκο, στεγνό πανί.

Καθαρίζετε τακτικά. Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία που έρχεται με τον καθαρισμό λεκέδων, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να συνεχίζετε να καθαρίζετε τακτικά. Οι περισσότεροι από τους «λεκέδες» που βλέπετε στο δέρμα είναι στην πραγματικότητα η δημιουργία βρωμιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος μερικών δευτερολέπτων για να σκουπίσετε τον δερμάτινο καναπέ σας με ένα μαλακό πανί μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει στην αποφυγή σκληρής συσσώρευσης.


Περιποίηση μετά τον καθαρισμό.

 

Ο καθαρισμός με καθαριστικό με βάση το νερό μπορεί να οδηγήσει σε ξήρανση φυσικών ελαίων που βρίσκονται στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε ρωγμές και ακόμη και να καταστρέψει τη μαλακή γυαλάδα του δέρματος. Η λύση? Είτε πρόκειται για καρύδα, λεμόνι ή άλλο, ένα ήπιο λάδι θα βοηθήσει να αναπληρώσει οποιαδήποτε χαμένη απαλότητα. Θυμηθείτε να περιορίσετε τη χρήση νερού. Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα διάλυμα στο σπίτι αναμειγνύοντας ίσα μέρη φυσικά συστατικά και νερό.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, να ελέγχετε πάντα το εγχειρίδιο φροντίδας του δερμάτινου καναπέ σας που ενδέχεται να έχετε λάβει κατά την αγορά του. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε εγχειρίδιο ή δεν είστε σίγουροι για το πώς να καθαρίσετε σωστά έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος, μπορείτε πάντα να καλέσετε τον κατασκευαστή, ο οποίος θα είναι σε θέση να παρέχει συστάσεις για ασφαλή προϊόντα καθαρισμού.


Τι γίνεται με τις γρατζουνιές;


Το δέρμα είναι ένα από τα πιο πολυτελή υλικά για έναν καναπέ. Η απαλή αίσθηση το καθιστά διαχρονικό και φιλόξενο. Όπως και κάθε φυσικό υλικό, μπορεί να είναι ευαίσθητο σε γρατζουνιές – ειδικά εάν ζείτε με κατοικίδια. Ακολουθήστε αυτά τα μέτρα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του αγαπημένου σας δερμάτινου καναπέ.

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού (οποιοδήποτε από αυτά που περιγράφονται στα παραπάνω βήματα θα λειτουργήσει) για να καθαρίσετε σχολαστικά τη γρατσουνιά. Εφαρμόστε ένα ήπιο λάδι όπως το βρεφικό λάδι σε ένα βαμβάκι. Τρίψτε το χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Σκουπίστε το λάδι, αφού το αφήσετε να στεγνώσει.