Scroll

Πώς να επιλέξετε την πολυθρόνα των ονείρων σας

Η επιλογή μιας πολυθρόνας συνοδεύεται από πολλές αποφάσεις, αλλά σε αντίθεση με την επιλογή ενός καναπέ όπου συνήθως θα έπρεπε να λάβετε υπόψη το μέγεθος για να φιλοξενήσετε άλλα άτομα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη νέα σας πολυθρόνα στις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Μια πολυθρόνα δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταιριάζει με τους καναπέδες σας, αλλά θα πρέπει να τους συμπληρώνει και φυσικά να είναι άνετη! Μια πολυθρόνα δεν είναι μόνο για το σαλόνι – μια κομψή, καλά τοποθετημένη πολυθρόνα έχει θέση και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, όπως στο υπνοδωμάτιο ή στο διάδρομο. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια πολυθρόνα είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σας, παραθέτουμε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τι στυλ πολυθρόνας να επιλέξω;

Μια πολυθρόνα πρέπει να αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά σας, ενώ παράλληλα να συμπληρώνει το περιβάλλον στο οποίο ζείτε, επομένως η επιλογή του σωστού στυλ για το σπίτι σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Θέλετε κάτι χαλαρό, κάτι που να απλά θα συμπληρώνει τη γωνία του υπνοδωματίου σας ή χρειάζεστε κάτι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά και να αντέχει στη χρήση από κατοικίδια; Η απόφαση του στυλ και των αναγκών που επιλέξατε στην αρχή θα βοηθήσει στη διαδικασία της απόφασής σας στην πορεία.

Παραδοσιακή πολυθρόνα

Αν επιθυμείτε την άνεση, δοκιμάστε μια πολυθρόνα με παραδοσιακό στυλ, η οποία αποτελεί το είδος της πολυθρόνας που ανυπομονείτε να φτάσετε στο σπίτι στο τέλος της ημέρας και να κάτσετε σε αυτή για να ξεκουραστείτε! Οι πολυθρόνες αυτές διαθέτουν όμορφη και άνετη πλάτη με ψηλά φτερά και φαρδύ κάθισμα, τα οποία συνθέτουν μια διαχρονική εμφάνιση που θα ταίριαζε σε πολλά στυλ σπιτιών.

Πολυθρόνα statement

Αν θέλετε να προσθέσετε μια πολυθρόνα στους εσωτερικούς σας χώρους για να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ή να λειτουργήσει ως εστιακό κομμάτι, επιλέξτε ένα αυτόνομο στυλ. Μια ενημερωμένη άποψη για το κλασικό σχέδιο φτερών με έξυπνα κουμπιά στην πλάτη, η πολυθρόνα αυτή θα ταίριαζε άνετα σε ένα μοντέρνο ή παραδοσιακό περιβάλλον χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στο στυλ.

Πολυθρόνα με έμφαση

Μερικές φορές μια πολυθρόνα έμφασης είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ένας χώρος. Σχεδιασμένη για να παρέχει ένα στοιχείο οπτικού ενδιαφέροντος στο δωμάτιο, μια πολυθρόνα με έμφαση κάθεται τέλεια στο σαλόνι, στους διαδρόμους, στα υπνοδωμάτια, αλλά και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Η πολυθρόνα αυτή θα τραβήξει την προσοχή οποιουδήποτε μπαίνει στο δωμάτιο. Αυτό το στυλ σας δίνει χώρο για να νιώσετε άνετα και να απολαύσετε ένα κοκτέιλ ή ότι άλλο θέλετε.

Πολυθρόνα ανάκλιντρο

Η πολυθρόνα ανάκλιντρο δείχνει πολυτέλεια! Αποτελούμενη από μια πολυθρόνα με μακρόστενο κάθισμα ή ενσωματωμένο υποπόδιο, σας επιτρέπει να καθίσετε και να κουλουριαστείτε ή να τεντώσετε τα πόδια σας, ώστε να μπορείτε να αναπαυτείτε με στυλ.

Πολυθρόνα Loveseat

Μερικές φορές, μια πολυθρόνα κανονικού μεγέθους δεν είναι αρκετά μεγάλη για να κουλουριαστείτε, αλλά δεν έχετε πάντα χώρο για έναν καναπέ. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος ύπαρξης αυτού του στυλ. Μικρότερη από έναν καναπέ, αλλά μεγαλύτερη από μια κανονική πολυθρόνα, σας επιτρέπει να καθίσετε άνετα, είτε έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας είτε αγκαλιάζεστε με τον/την σύντροφό σας.

Τι ύφασμα να επιλέξω για την πολυθρόνα μου;

Όταν ψάχνετε για την τέλεια πολυθρόνα, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε τον τύπο υφάσματος που θέλετε να έχει. Το σωστό ύφασμα και το σωστό χρώμα μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς τον χώρο διαβίωσής σας, οπότε η εύρεση του τέλειου υφάσματος, είτε πρόκειται για τη δημιουργία μιας δερμάτινης πολυθρόνας, είτε μιας βελούδινης πολυθρόνας, είτε μιας βαμβακερής ή λινής πολυθρόνας, είναι σίγουρα κάτι που απαιτεί προσοχή.

Τι χρώμα πολυθρόνα να επιλέξω;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι πολύ σημαντική και μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνιση και την αίσθηση ενός δωματίου. Στα «χεροκάμωτα» διαθέτουμε μεγάλη γκάμα υφασμάτων, σε ποικιλία χρωμάτων, δίνοντάς σας την ελευθερία να επιλέξετε την τέλεια υφή και απόχρωση για την πολυθρόνα σας.

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη σας τον υπάρχοντα συνδυασμό χρωμάτων στο χώρο σας. Επιπλέον, πρέπει να αναρωτηθείτε αν θέλετε η πολυθρόνα σας να είναι ένα statement κομμάτι και να ξεχωρίζει με μια έντονη χρωματική έμφαση ή αν προτιμάτε να συνδυάζεται άψογα με τον υπόλοιπο χρωματικό συνδυασμό.