Scroll

Ιδέες επίπλωσης
σε μικρό καθιστικό

Ιδέες επίπλωσης σε μικρά καθιστικά για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χώρο σας

 

Το σαλόνι / καθιστικό είναι ένας χώρος στο σπίτι σας όπου μπορείτε να καθίσετε και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Εκεί μιλάτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας τα σαββατοκύριακα και δημιουργείτε αναμνήσεις. Ωστόσο, ένα περιορισμένο δωμάτιο μπορεί να παρεμποδίσει τη χαλάρωση σας. Όταν νιώθεις ασφυκτικά στο χώρο σου είναι σχεδόν αδύνατο να νιώσεις άνετα. Παρόλο που δεν μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του καθιστικού σας χωρίς κάποια σημαντική ανακαίνιση, είναι εφικτό να ξεγελάσετε το μάτι ώστε η περιοχή να φαίνεται πιο άνετη. Εάν θέλετε να κάνετε το σαλόνι σας ζεστό και αισθητικά ευχάριστο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μικρές ιδέες για σαλόνι.

Λειτουργικές επιλογές

Όταν πρόκειται για την επίπλωση ενός μικρού καθιστικού, ίσως χρειαστεί να γίνετε δημιουργικοί. Τα μικρά έπιπλα σαλονιού πρέπει να είναι χρήσιμα και αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει επιπλέον χώρος για έπιπλα που δεν χρησιμοποιείτε. Έτσι, κάθε κομμάτι πρέπει να εξυπηρετήσει και να εκπληρώσει τον σκοπό του καλά.

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα

Χρησιμοποιήστε ουδέτερα χρώματα σε κάθε μέρος του καθιστικού σας – την οροφή, το πάτωμα, τους τοίχους, ακόμη και την ταπετσαρία των επίπλων σας. Μια παλέτα μπιζέ ή λευκών θα διευρύνει την περιοχή κάνοντάς την να δείχνει σαν να σπρώχνει πίσω τους τοίχους. Εκτός από την επέκταση του χώρου, τα ουδέτερα χρώματα δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και μια σοφιστικέ άποψη.

Προσελκύστε το μάτι προς τα πάνω

Ένα δωμάτιο έχει οριζόντια και κάθετη διάσταση (ύψος). Εάν το ταβάνι του καθιστικού σας είναι ψηλό, μεγιστοποιήστε αυτόν τον κατακόρυφο χώρο διακοσμώντας την περιοχή με τρόπο που τραβά το μάτι προς τα πάνω. Κάποιος μπορεί να επιτύχει αυτόν τον στόχο τοποθετώντας κουρτίνες από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έπιπλα όπως μια ψηλή βιβλιοθήκη.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε έργα τέχνης μικρού έως μεσαίου μεγέθους για να γεμίσετε αυτόν τον χώρο. Αυτή η προσέγγιση κάνει την περιοχή να αισθάνεται μεγαλύτερη από το συνηθισμένο καθώς ενθαρρύνει τα μάτια να περιπλανηθούν πέρα από τον οριζόντιο χώρο σε επίπεδο ματιών.

Χρησιμοποιήστε έπιπλα με ελαφριά εμφάνιση

Όταν βρίσκεστε στη διαδικασία αγοράς επίπλων, λάβετε υπόψη το οπτικό βάρος. Αυτός ο όρος αναφέρεται στην αντιληπτή βαρύτητα ενός αντικειμένου με βάση το σχεδιασμό, το μέγεθος και το χρώμα. Επιλέξτε κομμάτια με ελαφριά εμφάνιση, καθώς τα πιο βαριά εμφάνιση θα μπορούσαν να περιορίσουν το χώρο. Το ξύλο είναι ένα εξαιρετικό υλικό που παρέχει ελαφριά και φυσική εμφάνιση.

Αποκτήστε έπιπλα με ανοιχτές βάσεις

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τον χώρο σας να δείξει μεγαλύτερος είναι να αποκτήσετε έπιπλα με ανοιχτές βάσεις. Τα έπιπλα με ανοιχτή δομή συμβάλλουν στην προσοχή των τοίχων του δωματίου και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο οπτικά. Από την άλλη πλευρά, τα έπιπλα με κλειστές βάσεις μπλοκάρουν το χώρο και τον κάνουν δείχνει μικρότερος.


Στα “Χεροκάμωτα” φτιάχνουμε τα κομμάτια μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας και με τα υψηλότερα ποιοτικά standards. Τα ξύλινα έπιπλα πλήρους μεγέθους μπορούν να σχεδιαστούν για να ταιριάζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα ή σε ένα ευρύχωρο σπίτι.

Επισκεφθείτε τον Εκθεσιακό μας χώρο και θα σας παρουσιάσουμε όλες τις πιθανές επιλογές. Επιπλέον, θα έχετε όλη την ελευθερία των επιλογών σχετικά με τις λεπτομέρειες του επίπλου σας. Είτε θέλετε το χρώμα να είναι ουδέτερο, είτε το έπιπλο να έχει ελαφριά εμφάνιση, είμαστε εδώ για να ζωντανέψουμε τα οράματά σας.