Scroll

Συμβουλές για επιλογή
ταπετσαρίας καναπέ

Όταν αγοράζετε έναν νέο καναπέ, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε σχετικά με το ποιο ύφασμα καναπέ είναι καλύτερο για εσάς, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές από ειδικούς για το πώς να επιλέξετε την καλύτερη ταπετσαρία

1. ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ;

Ο καθορισμός του προϋπολογισμού για το ποσό που θέλετε να ξοδέψετε σε έναν καναπέ είναι ίσως το σωστότερο σημείο για να ξεκινήσετε, καθώς αυτό θα καθορίσει σημαντικά την επιλογή υφάσματος σας. Υπάρχουν πολλά οικονομικά και όμορφα υφάσματα που ίσως απλά να σας περιορίζουν στην επιλογή του χρώματος. Όσο μεγαλύτερος είναι ο προϋπολογισμός σας, τόσο περισσότερες είναι συνήθως οι επιλογές σε χρώμα και υφή. Μπορείτε να ελέγξετε τα δείγματα πριν αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας.

2. ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ;

Ο τρόπος που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ σας θα υπαγορεύσει εν μέρει την επιλογή του υφάσματος. Θα τον τοποθετήσετε σε ένα πολυσύχναστο δωμάτιο όπου διασκεδάζετε – και πού θα χυθεί αναπόφευκτα το κρασί ή θα τοποθετηθεί σε ένα ήσυχο γραφείο;

Η πολυτελής μάλλινη υφή, για παράδειγμα, ταιριάζει καλύτερα σε σπάνια χρησιμοποιούμενα δωμάτια. Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, το λείο βαμβακερό ύφασμα είναι καλύτερο, καθώς μπορεί να πλυθεί όταν χρειάζεται. Τα ανθεκτικά υφάσματα, όπως κοτλέ ή μίγματα μικροϊνών, λειτουργούν ιδιαίτερα καλά στο σαλόνι, σε αντίθεση με τα απαιτητικά υφάσματα όπως το βελούδο.

Αν ψάχνετε για έναν καναπέ που θα χρησιμοποιείται μόνο από εσάς – σε μια βιβλιοθήκη ή γραφείο στο σπίτι, τότε κάντε χρήση της πολυτέλειας. Σκεφτείτε ένα βαμβάκι υψηλής ποιότητας ή βελούδινο καναπέ – αλλά λάβετε υπόψη ότι είναι πιθανό να χρειαστεί επαγγελματικός καθαρισμός κάποια στιγμή. Ο αριθμός των νημάτων έχει μεγάλη σημασία: όσο υψηλότερος, τόσο το καλύτερο και τόσο περισσότερο διαρκεί η ταπετσαρία του καναπέ σας. Προειδοποίηση για τα σκούρα χρώματα: βεβαιωθείτε ότι κάθε σκοτεινό, φυσικό ύφασμα διατηρείται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς θα εξασθενίσει. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια ελαφρύτερη απόχρωση ή ένα ανθεκτικό στο ξεθώριασμα ύφασμα.

3. ΘΑ ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ – ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ;

Τα φυσικά μείγματα και οι αφράτες υφές είναι ευχάριστα στην αίσθηση, αλλά εάν είστε αλλεργικοί θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες. Οι μακριές φυσικές ίνες είναι ιδανικές αποθήκες για σκόνη, βρωμιά και τρίχες κατοικίδιων, οπότε αν έχετε ευαισθησία ή αλλεργία, τα λεία, συνθετικά μίγματα θα είναι μια καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν πολλά έξυπνα μείγματα στην αγορά, με το faux suede να είναι μια δημοφιλής επιλογή.

4. ΠΟΙΟ ΧΡΩΜΑ ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ;

Θέλετε ο καναπές σας να ξεχωρίζει ή να συνδυάζεται; Το χρώμα του υφάσματος ενός καναπέ μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα δωμάτιο εάν επιλέξετε ύφασμα ταπετσαρίας σε έντονο φωτεινό χρώμα. Το μειονέκτημα? Θα είναι πιο δύσκολο να διαμορφώσετε ένα συνδυασμό χρωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο. Τα ανοιχτά χρώματα θα δείχνουν ταχύτερα σημάδια, οπότε αν έχετε ερωτευτεί έναν ανοιχτόχρωμο καναπέ, βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρούμενα καλύμματα που πλένονται ή, τουλάχιστον, βεβαιωθείτε ότι η ταπετσαρία έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να απωθεί τους λεκέδες.

Μία καλή – μέση λύση – είναι ένας γκρι καναπές ή σε κάποιο άλλο σχετικά σκούρο χρώμα. Και τα δύο είναι εύκολο να ταιριάξουν σχεδόν σε οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων και ταυτόχρονα κρύβουν λεκέδες και σημάδια. Προσθέστε ενδιαφέρον επιλέγοντας ένα ύφασμα με ιδιαίτερη υφή και συνδυάστε το με εναλλακτικά, φωτεινά αξεσουάρ, όπως πολύχρωμα μαξιλάρια και ριχτάρια.

5. ΥΦΑΣΜΑ ΑΠΛΟ Ή ΜΕ ΜΟΤΙΒΟ;

Ένας διθέσιος καναπές μπορεί να χρειαστεί διαφορετικό ύφασμα από ένα τριθέσιο. Οι μεγαλύτεροι καναπέδες φαίνονται όμορφοι σε απλά υφάσματα, ενώ οι μικρότεροι καναπέδες φαίνονται εντυπωσιακοί με ένα μοτίβοΕπίσης, εάν ο καναπές σας θα χρησιμοποιηθεί πολύ από μια μεγάλη οικογένεια, μια επιλογή με λεπτό μοτίβο θα είναι καλύτερη στην απόκρυψη τυχαίων καθημερινών λεκέδων.

6. ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ;

Εάν πρόκειται να καθαρίζετε τακτικά το ύφασμα του καναπέ σας, επιλέξτε ένα ύφασμα που πλένεται εύκολα, όπως το βαμβάκι. Οποιαδήποτε φυσικά μείγματα, όπως βαμβάκι-λινό ή βαμβάκι-μαλλί, θα πρέπει να καθαρίζονται επαγγελματικά. Επειδή οι διαφορετικοί τύποι υφασμάτων ανταποκρίνονται διαφορετικά στο νερό, ένα πολύπλοκο μείγμα υφασμάτων είναι πιθανό να συρρικνωθεί στο πλύσιμο. Εναλλακτικά, εξετάστε το ενδεχόμενο καθαρισμού με απορρυπαντικό ταπετσαρίας ή χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα με ακροστόμιο σχεδιασμένο για τρίχες κατοικίδιων.