Scroll

Ιδέες για εορταστική
διακόσμηση σαλονιού

Τα σαλόνια συγκεντρώνουν τις οικογένειες κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, αλλά τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά δωμάτια μπορεί να είναι δύσκολο να διακοσμηθούν κατάλληλα και όμορφα. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες διακόσμησης και εμπνευστείτε για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου σαλονιού σας.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα μαρμάρινα ή άλλα ράφια που υπάρχουν στο χώρο
 

Σε ένα αρκετά ανοιχτό σπίτι με μεγάλο χώρο διαβίωσης, η επίτευξη της σωστής κλίμακας κατά τη διακόσμηση ενός δωματίου για τις γιορτές μπορεί να είναι δύσκολη. Ξεκινήστε με το τζάκι. Το τζάκι είναι συνήθως ένα φυσικό σημείο εστίασης για διακοσμήσεις χριστουγέννων, “τραβώντας” το μάτι πριν απ’ όλα. Εάν το τζάκι είναι ψηλό και πολύ ορατό, είναι εύκολο για τη διακόσμηση στο περβάζι του να φαίνεται υποτονική, οπότε μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα αντικείμενα.

Διακοσμήστε το τζάκι σας με ένα μεγάλο στοιχείο, όπως αυτό το τολμηρό και λαμπρό στεφάνι της φωτογραφίας. Διακοσμήστε το ράφι με γιρλάντα και στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου για χρώμα και υφή. Προσθέστε φιγούρες και άλλες επιτραπέζιες διακοσμήσεις για να δημιουργήσετε ένα έντονο σημείο. Κρεμάστε κάλτσες με διακοσμητικές θήκες.

Εάν δεν έχετε τζάκι και άρα το αντίστοιχο περβάζι, μπορείτε και πάλι να δημιουργήσετε την εορταστική εμφάνιση με κάλτσες κρεμασμένες στον τοίχο και κάποια σχετική γιρλάντα, καθώς και με φιγούρες (ταράνδων ή Άγιου Βασίλη) σε ένα τραπέζι ή ένα ντουλάπι.

Δώστε ένταση διακοπών στα ράφια
 

Δημιουργήστε, για παράδειγμα, μια εικόνα ενός menorah κάτω από ένα μπλε και ασημί στεφάνι και δίπλα σ’ ένα dreidel. Για να κάνετε ένα μεγαλύτερο σαλόνι να αισθάνεται ζεστό και φιλόξενο, δημιουργήστε χριστουγεννιάτικες σκηνές μέσα στο δωμάτιο. Ένα ενσωματωμένο ράφι τοίχου ή ανεξάρτητα ράφια είναι υπέροχα μέρη για να το κάνετε αυτό. Ένα μπλε και ασημί στεφάνι που κρέμεται στον τοίχο πάνω από το ράφι προσθέτει χρώματα συντονισμού και διακοσμητική πινελιά.

Εάν διακοσμείτε ένα μικρό χώρο για τις γιορτές και δεν έχετε πολύ χώρο στο ράφι ή στον τοίχο, μπορείτε και πάλι να αυξήσετε τη γιορτινή διάθεση. Χρησιμοποιήστε μικρές εντυπωσιακές διακοσμήσεις και γιορτινά είδη τοποθετημένα στο περβάζι του παραθύρου του καθιστικού.

Το μέγεθος του χριστουγεννιάτικου δέντρου
 

Σε ένα σαλόνι με ψηλές οροφές και μεγάλους τοίχους, είναι εύκολο για το χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται μικρό. Είτε προτιμάτε ένα φρέσκο ή ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποκτήστε το ψηλότερο και πληρέστερο δέντρο που θα ταιριάζει άνετα στο σημείο που θα επιλέξετε, όπως μια γωνία δίπλα στο παράθυρο.

Σε ένα μικρότερο σαλόνι ή διαμέρισμα, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα λεπτό τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο που μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα σε έναν τοίχο. Δεν θα καταλάβει πολύ χώρο και όταν τελειώσει η σεζόν, θα χρειαστεί μικρότερος αποθηκευτικός χώρος. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας δεν είναι μόνο το σωστό μέγεθος για τον χώρο διαβίωσής σας, αλλά και αρκετά φωτεινό.

Το σωστό μέγεθος των χριστουγεννιάτικων στολιδιών στο δέντρο
 

 

Στον ανοιχτό χώρο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι ορατό από σχεδόν οπουδήποτε – σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι το δέντρο περιλαμβάνει μερικές διακοσμήσεις μεγάλης κλίμακας που θα έχουν αντίκτυπο όταν το βλέπετε από απόσταση. Για λεπτά δέντρα σε μικρότερα δωμάτια, ίσως θελήσετε να επιλέξετε μικρότερα στολίδια που ταιριάζουν στην κλίμακα του μικρότερου δέντρου. Η κλιμάκωση και η αναλογία ισχύουν επίσης για τη “φούστα” του δέντρου. Σε γενικές γραμμές αναζητήστε μια “φούστα” με διάμετρο κοντά σε αυτή του δέντρου.

Tip
Για μεγάλα και μικρά δέντρα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε διακοσμήσεις Χριστουγέννων DIY για να δώσετε στο δέντρο μια σπιτική πινελιά.

Συμπεριλάβετε κάποια “ζεστά” διακοσμητικά στοιχεία που προσκαλούν
 

Ο καναπές είναι συνήθως ένας μαγνήτης για τα μέλη της οικογένειας, αλλά μπορείτε να τον κάνετε ακόμα πιο φιλόξενο, διατηρώντας μια γωνία για μια γιορτινή πινελιά διακόσμησης, όπως κάποια εποχιακά μαξιλάρια ή ριχτάρια. Ένα πλαϊνό τραπεζάκι μπορεί να συνεχίζει το θέμα με ένα επιτραπέζιο δέντρο και άλλες διακοσμήσεις.

Ακόμη και ένα μικρό κάθισμα παραθύρου μπορεί να επωφεληθεί από μια εορταστική πινελιά. Η απλή προσθήκη ενός γιορτινού μαξιλαριού ή ριχταριού μπορεί να προσθέσει ζεστασιά στο δωμάτιο.

Διακοσμήστε όμορφα έναν μακρύ τοίχο
 

Επειδή τα σύγχρονα σπίτια έχουν λίγους τοίχους, αυτοί είναι συνήθως μεγάλοι. Μπορείτε να “σπάσετε” ένα μακρύ τοίχο οπτικά με μια εορταστική διακόσμηση. Αυτό το φωτισμένο χωριό είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα πλευρικό τραπέζι δίπλα σε ένα μακρύ τοίχο.

Εάν έχετε μικρότερη κάτοψη, χρησιμοποιήστε τον χώρο του τοίχου που έχετε. Αφαιρούμενα κλιπ και κρεμάστρες διευκολύνουν τη δημιουργία διακοσμήσεων τοίχου με κάλτσες, στεφάνια ή χειροποίητα διακοσμητικά. Τονίστε τη διακόσμηση του τοίχου σας με μια πράσινη γιρλάντα και επιτραπέζιες διακοσμήσεις.

Ενισχύστε την εορταστική διακόσμηση στην τραπεζαρία σας
 

Τα μεγάλα, ανοιχτά δωμάτια έχουν φυσικό οριζόντιο προσανατολισμό, οπότε η προσθήκη ύψους σε οποιοδήποτε εορταστικό σκηνικό το βοηθά να ξεχωρίζει. Αυτές οι χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις τραπεζαρίας δημιουργούν ένα κεντρικό σημείο που κάνει τα γεύματα των εορτών ακόμη πιο αξέχαστα. Αυτή η διακόσμηση τραπεζαρίας διακοπών διαθέτει κεριά και κώνο πεύκου που προσθέτουν ύψος, ενώ στολίδια, γιρλάντα και φωτάκια συμπληρώνουν την εμφάνιση.

Σε ένα μικρότερο σαλόνι, μπορείτε να δημιουργήσετε παρόμοιο εφέ σε μικρότερη κλίμακα με τραπέζια ή πλαϊνά τραπεζάκια. Μικρά κηροπήγια και άλλες διακοσμήσεις μπορούν να τοποθετηθούν στους διαθέσιμους χώρους για να προσθέσουν μια χριστουγεννιάτικη και εορταστική αίσθηση στο δωμάτιο.