Scroll

5 πλεονεκτήματα
των ξύλινων επίπλων

ξύλινα έπιπλα

Δεν υπάρχει σπίτι που δεν ταιριάζει στη ζεστασιά, τον πλούτο, την άνεση και τη φινέτσα των ξύλινων επίπλων. Τραπέζια, καρέκλες, κρεβάτια, ράφια, συρταριέρες, ντουλάπια, ακόμη και στολίδια – τα πλεονεκτήματα των ξύλινων επίπλων στο σπίτι είναι πολλά. Πάνω απ ‘όλα, το ξύλο προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό αισθητικής γοητείας και αξεπέραστης δομικής ακεραιότητας που δεν μπορούν να έχουν τα άλλα υλικά.

Ως μέρος της εσωτερικής διακόσμησης που συνδέεται με τη φύση, το ξύλο μπορεί να μεταμορφώσει τη διάθεση ενός δωματίου ή ολόκληρου του σπιτιού, δημιουργώντας μια σπιτική, φιλόξενη αίσθηση και μια πραγματικά «οργανική» δυναμική. Επίσης, δεν είναι μόδα – αυτό το υλικό έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή επίπλων εδώ και πολλές γενιές και ως εκ τούτου προσφέρει μια διαχρονική ποιότητα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί.

Όλοι οι λόγοι για τους οποίους η χρήση ξύλου είναι η καλύτερη επιλογή για τα έπιπλα θα αποτελούσε μια μακρά και λεπτομερή λίστα, αλλά εδώ παραθέτουμε μερικούς από τους κύριους λόγους για τους οποίους οποιοδήποτε στυλ επίπλων μπορεί να επωφεληθεί από την ενσωμάτωση μιας ξύλινης πινελιάς.

Αντοχή και ανθεκτικότητα

 

Το ξύλο είναι, φυσικά, ένα μακράς διαρκείας και στιβαρό υλικό και είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν μακροζωία από τα έπιπλα τους. Είτε επιλέγετε σκληρό ξύλο ή μαλακό ξύλο, υπάρχει έμφυτη σταθερότητα και αξιοπιστία σε μια καλοφτιαγμένη ξύλινη καρέκλα ή γραφείο.

Αυτή η ανθεκτικότητα διασφαλίζει ότι τα ξύλινα έπιπλα προσφέρουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής – και αν θέλετε να πουλήσετε ποτέ ένα κομμάτι, τα συμπαγώς κατασκευασμένα, όμορφα έπιπλα μπορούν να διατηρήσουν την αξία τους με την πάροδο των ετών.

Η ανθεκτικότητα εξασφαλίζει και εύκολη συντήρηση. Το κερί και το λάδι πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο περιστασιακά και είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και κόστος.

Όψη και αίσθηση

 

Όπως αναφέρθηκε, το ξύλο μπορεί να προσθέσει γοητεία σε οποιοδήποτε δωμάτιο, είτε πρόκειται για ανοιχτόχρωμο ξύλο ή πλούσιες πιο σκούρες αποχρώσεις. Και όταν δημιουργείται από έναν εξειδικευμένο τεχνίτη, υπάρχει απεριόριστη δυναμική σχεδιαστικής καινοτομίας που θα φέρει περαιτέρω αισθητική γοητεία.

Τα ξύλινα έπιπλα μπορούν επίσης να συμβάλουν στη δημιουργία μιας αίσθησης του φυσικού κόσμου σε εσωτερικούς χώρους. Εάν ζείτε σε πολυκατοικία, ίσως θελήσετε να καλλιεργήσετε μια αίσθηση της φύσης στο χώρο διαμονής σας. Το ξύλο είναι ο τέλειος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, τόσο μέσω του ευρέως φάσματος των χρωμάτων του, όσο και από τα συναρπαστικά σχέδια των κόκκων και των ινών. Το ξύλο μπορεί επίσης να φέρει αμέσως ζεστασιά σε κάποιο αποστειρωμένο περιβάλλον.

Βιωσιμότητα

 

Όταν προέρχεται από υπευθυνότητα και πιστοποιείται, το ξύλο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την αειφορία και, επομένως, είναι ένας οικολογικά υγιής τρόπος επίπλωσης ενός σπιτιού.

Το ξύλο που προέρχεται με υπευθυνότητα είναι στην πραγματικότητα το μόνο ανανεώσιμο οικοδομικό υλικό. Τα δέντρα – τα οποία συλλέγονται για το ξύλο τους μπορούν να αναπληρωθούν με νέα ανάπτυξη. Επιπλέον, το αποτύπωμα άνθρακα που προκύπτει από την παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων ξύλου είναι δραστικά χαμηλότερο από άλλα οικοδομικά υλικά. Και με έως και το 50% του ξηρού βάρους του ξύλου να είναι άνθρακας, έχουν επίσης την ικανότητα να αποθηκεύουν άνθρακα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το ξύλο είναι μια βιώσιμη επιλογή είναι ότι σας δίνει την ευκαιρία να «αγοράσετε τοπικά» από εξειδικευμένους τεχνίτες της κοινότητάς σας. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να υποστηρίξετε την τοπική βιομηχανία, αλλά και την τοπική οικονομία.

Ποικιλία

 

Η μεγάλη γκάμα χρωμάτων και τόνων ξύλου σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία για στυλ και εμφάνιση.

Πέρα από το πραγματικό υλικό, υπάρχει επιπλέον ποικιλία σχεδίων που προέρχεται από τον εκάστοτε κατασκευαστή επίπλων. Ο κάθε τεχνίτης έχεε διαφορετική κλίση και τάση στο σχεδιασμό, ανάλογα με τον τύπο επίπλων που κατασκευάζει, και συνδυάζει τα προσωπικά του γούστα με τα δικά σας. Υπάρχει σίγουρα δυνατότητα δημιουργικής σχεδίασης για την εξασφάλιση ενός μοναδικού κομματιού.

Ευελιξία

 

Σε αντίθεση με πολλά άλλα υλικά, το ξύλο φαίνεται όμορφο σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα ξύλινα έπιπλα μπορούν να είναι μέρος οποιουδήποτε σχεδίου διακόσμησης, είτε είναι μοντέρνα, είτε ρουστίκ. 

Και φυσικά, η ευελιξία του επεκτείνεται και στους εξωτερικούς χώρους. Όταν συντηρείται με το κατάλληλο λάδι για να αντέχει στην έκθεση στον ήλιο ή τη βροχή, τα ξύλινα έπιπλα μπορούν να φαίνονται υπέροχα στον κήπο ή τη βεράντα.